Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

11.2.2019 boczek brukselka orzech włoski orzechy

Brukselka z boczkiem

Jak przekonać mężczyznę do brukselki? Dodać do niej boczek…

…I nagle okazuje się, że brukselka jest bardzo smaczna!

Składniki:

  • łyżeczka oliwy z oliwek,
  • 2 plastry boczku surowego,
  • garstka orzechów włoskich,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól himalajska, pieprz.

Przygotowanie:

Brukselkę pokroić w ćwiartki, boczek w kosteczkę. Wcześniej podgotowaną na parze brukselkę z boczkiem poddusić na patelni przez 3 minuty. Dodać kawałki orzechów, przyprawić, całość wymieszać. Potrawę przełożyć na talerz, polać oliwą i posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ