Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

26.9.2020 deser marchewkowe muffinki muffiny

Marchewkowo - orzechowe muffiny

Pyszne i zdrowe 🙂 Świetnie sprawdzą się jako II śniadanie lub zdrowy podwieczorek ;P

Zapraszam do przepisu 🙂

Składniki na 12 sztuk:

  • 200 g marchewki,
  • 50 g masła klarowanego,
  • 150 ml mleka owsianego (można użyć krowiego),
  • 2 jaja,
  • 150 g ksylitolu,
  • 20 g soku pomarańczowego,
  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • 50 g orzechów laskowych,
  • 230 g mąki owsianej.

Sposób przygotowania:

Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Orzechy zmiksować na mąkę. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy na muffiny. Piec 25 – 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

 

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ