Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

15.3.2020 czekolada naleśnik OMLET pancake śniadanie

Śniadaniowy pancake

Dzisiejsze śniadanko. Pyszny pancake na słodko z płatków owsianych. Szybkie i proste danie w przygotowaniu 🙂 Świetna alternatywa dla tradycyjnych pszennych naleśników. Zapraszam do przepisu.

Wartość odżywcza (1 placek):

Energia: 519 kcal; białko 20 g; tłuszcz 28 g; węglowodany 62 g; błonnik 10 g

Składniki:

  • 4 łyżki płatków owsianych górskich (4 łyżki),
  • łyżeczka wiórków kokosowych (3 g),
  • 1/2 małego banana,
  • 1 jajko,
  • łyżka ksylitolu,
  • łyżeczka cynamonu mielonego,
  • 50 ml mleka roślinnego (u mnie owsiane),
  • 1 kostka gorzkiej czekolady (min. 70%),
  • łyżka masła orzechowego,
  • masło klarowane do smażenia.

Przygotowanie:

Płatki owsiane z wiórkami kokosowymi zmiel za pomocą blendera na mąkę. Dodaj pozostałe składniki (poza czekolada i masłem orzechowym)  i wszystko dokładnie zmiksuj na gładką masę. Patelnię z niewielką ilością masła klarowanego rozgrzej, wyłóż masę. Na wierzch zetrzyj czekoladę na małych oczkach tarki, smaż placek. Gotowy pancake posmaruj masłem orzechowym, dodaj kilka plasterków banana.

SMACZNEGO!

 

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ