Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

17.3.2016 brownie deser fasola przekąska

Brownie z czerwonej fasoli

Jak można zaobserwować na blogu, uwielbiam czekoladowe ciasta, dlatego też szukam zdrowych alternatyw dla klasycznych łakoci 🙂 Dziś przedstawiam pyszne, proste w przygotowaniu brownie z czerwonej fasoli. Jestem zachwycona jego smakiem i łatwością przygotowania. Świetnie sprawdzi się jako słodki deser czy przekąska po treningu. Polecam!

Składniki:

  • czerwona fasola – 1 puszka (400 g),
  • kasza jaglana – 6 łyżek (75 g),
  • jajko – 1 sztuka (60 g),
  • banan – 1 bardzo dojrzały (120 g),
  • daktyle – 10 sztuk (50 g),
  • olej kokosowy nierafinowany – 1 łyżka (20 g)
  • odżywka białkowa – 2 porcje (60 g),
  • gorzka czekolada ( min 70 %) – 50 g
  • kakao naturalne – 1½ łyżki (15 g),
  • wiórki kokosowe – 1 łyżka,
  • ksylitol/ stewia do smaku (u mnie 1½ łyżki ksylitolu).

Przygotowanie:

Daktyle zalać letnią wodą, odstawić na 40 – 60 minut. Kaszę ugotować. Fasolę odsączyć i opłukać. Wszystkie składniki zmiksować blenederem na gładką masę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić masę. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 45 minut. Przechowywać w lodówce.

SMACZNEGO!

 

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ