Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

28.6.2018 chipsy jarmuż

Chipsy z jarmużu

Ktoś sobie pomyśli – chipsy z jarmużu?! To nie dla mnie! – a jednak, warto spróbować… Myślę, że jest to wspaniała przekąska, szczególnie teraz podczas mundialowych meczy.

U mnie zniknęły w minutę.

Przygotowanie:

Wystarczy porwać jarmuż na mniejsze kawałki, przyprawić wg uznania (u mnie kurkumą, chili, papryką słodką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem), trochę tłuszczu, całość wymieszać dokładnie, jarmuż rozłożyć na blasze i piec w temp. 150 stopni C przez 5-6 min., należy jedynie pilnować, żeby się nie spaliły 🙂

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ