7.9.2020 chipsy domowe chipsy ziemniak
Domowe, beztłuszczowe chipsy z... mikrofalówki ;)
Pyszne, chrupiące, 100 % ziemniaczane i beztłuszczowe chipsy z mikrofalówki w 5 krokach 😉
Krok 1.
Ziemniaki pokroić na cienkie plasterki za pomocą specjalnej tarki lub tradycyjnie przy użyciu ostrego noża.
Krok 2.
Plasterki moczyć w zimnej wodzie ok. 10 – 15 minut. Następnie odsączyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego lub ścierki.
Krok 3.
Pokrojone ziemniaki przyprawić według uznania. Ja użyłam soli himaljakiej, pieprzu, papryki wędzonej i suszonego tymianku.
Krok 4.
Plasterki ziemniaczane ułożyć na specjalnej podstawce lub rozłożyć na papierze do pieczenia. Wstawić do mikrofalówki na 3 minuty i 30 sekund.
Krok 5.
I gotowe! 🙂
Brak komentarzy