Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

7.9.2020 chipsy domowe chipsy ziemniak

Domowe, beztłuszczowe chipsy z... mikrofalówki ;)

Pyszne, chrupiące, 100 % ziemniaczane i beztłuszczowe chipsy z mikrofalówki w 5 krokach 😉

Krok 1.

Ziemniaki pokroić na cienkie plasterki za pomocą specjalnej tarki lub tradycyjnie przy użyciu ostrego noża.

Krok 2.

Plasterki moczyć w zimnej wodzie ok. 10 – 15 minut. Następnie odsączyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego lub ścierki.

Krok 3.

Pokrojone ziemniaki przyprawić według uznania. Ja użyłam soli himaljakiej, pieprzu, papryki wędzonej i suszonego tymianku.

Krok 4.

Plasterki ziemniaczane ułożyć na specjalnej podstawce lub rozłożyć na papierze do pieczenia. Wstawić do mikrofalówki na 3 minuty i 30 sekund.

Krok 5.

I gotowe! 🙂

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ