Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

26.8.2020 amarantus bezglutenowe ciasta ciasteczka ciastka czekoladowe deser kakao kakaowe podwieczorek

Ekspresowe ciastka amarantusowe

Ciastka, które przygotowuje się w 20 minut. Szybkie i proste w przygotowaniu. Są miękkie, a zarazem lekko chrupiące i jak pachną… XD

Musicie je spróbować.

Składniki na 12 sztuk:

  • 1 i 1/4 szklanki poppingu z amarantusa,
  • 2 jaja,
  • 1/4 szklanki wiórków kokosowych,
  • 2 łyżeczki kakao,
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego/ masła klarowanego,
  • 1/4 szklanki ksylitolu.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Przygotować blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakładać porcję ciasta za pomocą małej łyżeczki i formować kuleczki, które należy spłaszczyć na blaszce. Piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 10 – 15 minut.

Ostudzone ciasteczka można udekorować czekoladą. Ja w kąpieli wodnej roztopiłam gorzką czekoladę z łyżeczką oleju kokosowego nierafinowanego 😉

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ