Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

2.3.2019 gofry śniadanie

Gofry gryczano - owsiane

Istnie królewskie śniadanie – gofry, pesto bazyliowe, rukola, feta z mleka koziego i owczego, suszone pomidory. Gofry zniknęły bardzo szybko 😁

Przepis na gofry znalazłam na Cook it Lean. Gofry robi się szybko i wychodzą idealne, lekko chrupiące. Można je zrobić na słono czy na słodko. U nas zdecydowanie królują te na słono  🙂😉

Łapcie przepis!

Składniki:

  • 250 ml mleka kokosowego,
  • 4 jajka,
  • 1/3 łyżeczki sody,
  • 5 łyżek mąki gryczanej,
  • 3 łyżki mąki ryżowej,
  • sól himalajska do smaku.

 

Przygotowanie:

Jaja miksujemy razem z mlekiem kokosowym i sodą. Następnie stopniowo dodajemy obie mąki i miksujemy.  Na koniec dodajemy szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Nastawiamy gofrownicę i smarujemy olejem kokosowym. Nakładamy po 1/2 chochelki ciasta na gofra (choć to tak naprawdę zależy od gofrownicy) i smażymy aż będą przyrumienione i chrupiące. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ