Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

13.1.2019 babeczki czekoladowe kasztanowe muffiny

Kasztanowe babeczki

Coś słodkiego?…..Kasztanowe BABECZKI!😍

Są mocno czekoladowe🍫, 1 babeczka wystarczy by na cały dzień zaspokoić chęć na czekoladę.

Łapcie przepis 🍨

Składniki:

  • 250 g gorzkiej czekolady dobrej jakości (minimum 80% kakao),
  • 175 g masła klarowanego/ oleju kokosowego nierafinowanego,
  • 100 g ksylitolu/ miodu,
  • 5 jajek,
  • 80 g mąki kasztanowej,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

Przygotowanie:👩‍🍳

  1. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami.
  2. Ksylitol zmiel na puder.
  3. W rondelku rozpuść czekoladę z masłem/ olejem kokosowym. Przelej do głębokiej miski.
  4. Dodaj zmielony ksylitol i jajka, mieszaj mikserem ok. 5 minut do uzyskania puszystej masy.
  5.  Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia, miksuj kolejne 5 minut.
  6. Ciasto nakładaj równomiernie do papilotek. Piecz ok. 25 minut.

SMACZNEGO!😁

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ