Kokosowy pudding chia z musem z mango
Pamiętacie taką reklamę? – wpół do 10 czas na … małe co nieco.
Warto pozwolić sobie w pracy na małą, smaczną przekąskę, szczególnie, gdy mamy tzw. ” gorsze dni”. Oczywiście mówiąc – smaczną przekąskę – nie mam na myśli tradycyjnych batonów czy innych słodyczy do kupienia w sklepie. Mam dla Was coś zdecydowanie lepszego. Pyszny, kokosowy pudding chia!
To była moja chwila przyjemności w pracy – o wpół do 10 🙂
Łapcie przepis 🙂
Składniki (2 porcje):
PUDDING:
- 1 mleczko kokosowe tłuste (400 ml),
- 3 łyżki stołowe chia,
- miód/ ksylitol / erytrol (opcjonalnie – u mnie 1 łyżeczka miodu).
MUS Z MANGO:
- 1 sztuka dojrzałego mango.
Przygotowanie:
Mleczko kokosowe podgrzać w rondelku. Zdjąć z ognia, dodać nasiona chia i odstawić na 10-15 minut. Na koniec dodać miód.
Po ostudzenia włożyć pudding do lodówki na minimum 2 godziny (dla uzyskania odpowiedniej konsystencji najlepiej całą noc).
Mango umyć, obrać, pokroić na małe kawałki i zmiksować na gładką masę.
Gotowy pudding przelać do szklanki / miseczki, na wierzch wyłożyć mus z mango.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy