Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

15.3.2017 chia deser kokos

Kokosowy pudding chia z musem z mango

Pamiętacie taką reklamę? – wpół do 10 czas na … małe co nieco.

Warto pozwolić sobie w pracy na małą, smaczną przekąskę, szczególnie, gdy mamy tzw. ” gorsze dni”. Oczywiście mówiąc – smaczną przekąskę – nie mam na myśli tradycyjnych batonów czy innych słodyczy do kupienia w sklepie. Mam dla Was coś zdecydowanie lepszego. Pyszny, kokosowy pudding chia!

To była moja chwila przyjemności w pracy – o wpół do 10 🙂

Łapcie przepis 🙂

Składniki (2 porcje):

PUDDING:

  • 1 mleczko kokosowe tłuste (400 ml),
  • 3 łyżki stołowe chia,
  • miód/ ksylitol / erytrol (opcjonalnie – u mnie 1 łyżeczka miodu).

MUS Z MANGO:

  • 1 sztuka dojrzałego mango.

Przygotowanie:

Mleczko kokosowe podgrzać w rondelku. Zdjąć z ognia, dodać nasiona chia i odstawić na 10-15 minut. Na koniec dodać miód.

Po ostudzenia włożyć pudding do lodówki na minimum 2 godziny (dla uzyskania odpowiedniej konsystencji najlepiej całą noc).

Mango umyć, obrać, pokroić na małe kawałki i zmiksować na gładką masę.

Gotowy pudding przelać do szklanki / miseczki, na wierzch wyłożyć mus z mango.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ