6.6.2020 cukinia leczo papryka warzywa
Leczo z kaszą
Pyszne, sycące, banalnie proste w przygotowaniu leczo. Świetnie sprawdzi się na pożywne śniadanie, obiad czy kolację 🙂
Składniki na 4 porcje:
- 1 duża cukinia,
- 3 średnie papryki czerwone,
- 1 średnia cebula,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 100 g piersi z kurczaka czy indyka,
- 2 – 3 szczypty pieprzu czarnego mielonego,
- szczypta soli himalajskiej,
- 500 g passaty pomidorowej.
Przygotowanie:
Cebulę drobno pokroić i poddusić na oliwie z oliwek. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i papryki. Całość wymieszać i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka/ kurczaka, przyprawić. Całość dusić ok. 15 minut. Następnie dodać passatę i dusić całość ok. 10 minut. Przyprawić. Podawać z ugotowaną kaszą lub pieczywem.
Brak komentarzy