Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

6.6.2020 cukinia leczo papryka warzywa

Leczo z kaszą

Pyszne, sycące, banalnie proste w przygotowaniu leczo. Świetnie sprawdzi się na pożywne śniadanie, obiad czy kolację 🙂

Składniki na 4 porcje:

  • 1 duża cukinia,
  • 3 średnie papryki czerwone,
  • 1 średnia cebula,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 100 g piersi z kurczaka czy indyka,
  • 2 – 3 szczypty pieprzu czarnego mielonego,
  • szczypta soli himalajskiej,
  • 500 g passaty pomidorowej.

Przygotowanie:

Cebulę drobno pokroić i poddusić na oliwie z oliwek. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i papryki. Całość wymieszać i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka/ kurczaka, przyprawić. Całość dusić ok. 15 minut. Następnie dodać passatę i dusić całość ok. 10 minut. Przyprawić. Podawać z ugotowaną kaszą lub pieczywem.

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ