Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

7.3.2021 komosa łosoś

Łosoś wędzony z warzywami

Jakie to było pyszne! 🤤 Obiad przygotowany zaledwie w 30 minut. Zauważyłam, że wielu z Nas uważa, że żeby zrobić coś pysznego trzeba się napracować w kuchni. Ja natomiast uważam, że to właśnie w prostocie tkwi najlepszy smak 😉 Z resztą poniższe składniki są tak pyszne, że niewiele trzeba, żeby stworzyć z nich wyjątkowe danie😉

Poniższy przepis sprawdzi się na śniadanie, a z dodatkiem komosy czy kaszy będzie świetny na obiad czy kolację 🙂

Przepis na 1 porcję:

👉1 mały batat
👉150 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)
👉przyprawy – szczypta chili, papryka wędzona, zioła prowansalskie, pieprz,
👉oliwa z oliwek
👉ocet balsamiczny
👉łosoś wędzony
👉orzechy włoskie
👉komosa ryżowa,
👉 1/2 awokado,
👉 koperek.

Przygotowanie:

2 łyżki oliwy wymieszaj z kilkoma kroplami octu balsamicznego. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Batata obierz i pokrój w kostkę, przypraw i wymieszaj w marynacie oliwy z octem balsamicznym. Wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez ok. 20 – 25 minut.  Fasolkę szparagową ugotuj w wodzie lub na parze. Komosę ugotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Ugotowaną i odcedzoną komosę wyłóż na talerz, dodaj ugotowaną fasolkę i upieczonego batata. Całość skrop oliwą, dodaj wędzonego łososia. Całość posyp rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Podawaj z awokado posypanym posiekanym koperkiem.🌱

Smacznego!😁

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ