Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

30.9.2020 awokado kolacja krewetki makaron obiad przysstawka

Makaron z krewetkami i awokado

Krewetki i awokado – to musi smakować 😉 Świetny i prosty w przygotowaniu przepis na pyszny makaron. Sprawdzi się na obiad, kolację czy lunch do pracy 😉

Wartość odżywcza 1 porcji:

Energia: 619 kcal; białko 25,5 g; tłuszcz 25 g; węglowodany 71,5 g;

Przepis na 2 duże porcje:

  • 250 g suchego makaronu razowego lub kolorowego,
  • 300 g krewetek surowych,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • szczypta soli,
  • 1 dojrzałe awokado,
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny,
  • 2 szczypty chili.

Sposób przygotowania:

W garnku wstawić wodę, dodać sól doprowadzić do wrzenia.

Dodać makaron, gotować al dente.

Czosnek posiekać drobno, poddusić na oliwie ok. 4 – 5 minut. Dodać krewetki, całość dusić 3 – 4 minuty. Następnie przełożyć do miski z odcedzonym makaronem. Dodać pokrojone w kostkę awokado, sok z cytryny i chili.

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ