Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

5.7.2020 bazylia feta jaja kolacja makaron obiad Pesto tymianek

Makaron z pesto w dwóch wersjach

Składniki (n 2 porcje):

  • 100 g suchego makaronu (u mnie orkiszowy),

PESTO Z BAZYLIĄ I TYMIANKIEM:

  • 2 x duża garść świeżych liści bazylii,
  • kilka gałązek świeżego tymianku,
  • 150 ml oliwy z oliwek,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 50 g sera parmezan,
  • 2 łyżki ziaren, orzechów (laskowe, pinii, migdały).

DODATKI:

  • ser feta,
  • jajko sadzone (u mnie na wodzie ;)).

Przygotowanie:

Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki na pesto połącz i zmiksuj na gładką masę. Na patelni/ w rondelku zagotuj wodę, wbij jajko i gotuj do czasu aż białko jaja się zetnie.

Gotowy makaron polej pesto, dodaj pokruszony ser feta lub ugotowane jajko „sadzone”.

 

Szybkie i smaczne 😉

 

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ