Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

18.7.2018

Makaron ze szpinakiem

Pomysł na kolację w 20 minut?

Składniki na 1 porcję:

  • łyżka oliwy z oliwek,
  • duża garść świeżego szpinaku,
  • 1/6 opakowania sera feta,
  • łyżka pestek dyni,
  • 3 suszone pomidory,
  • 70 g makaronu bezglutenowego (u mnie z batatów).

Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, dodaj szpinak i pokrojone w słupki pomidory suszone, duś ok. 2 min. cały czas mieszając. W międzyczasie ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron dodaj do szpinaku, wymieszaj. Całość posyp pestkami dyni i kawałkami sera feta. Gotowe! 🙂

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ