15.9.2020 jaja muffiny muffiny jajeczne muffiny warzywne śniadanie
Muffiny jajeczne z warzywami
Muffiny jajeczne z warzywami – świetny pomysł na wykorzystanie „zalegających” produktów w lodówce. Ja wykorzystałam marchew, paprykę, szczypiorek i starty parmezan. Można dodać dowolne składniki. Przepis jest banalnie prosty w wykonaniu, a muffiny zachwycają zapachem i smakiem 😉
Zapraszam do przepisu 🙂
Składniki na 6 muffin:
- 3 jaja,
- 1/2 marchewki startej na małych oczkach,
- łyżka posiekanego szczypiorku,
- 1/2 papryki pokrojonej w drobną kosteczkę,
- szczypta pieprzu i soli himalajskiej,
- łyżka startego parmezanu.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
Masę jajeczną przełożyć do formy na muffiny. Piec przez 15 minut.
Brak komentarzy