Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

15.9.2020 jaja muffiny muffiny jajeczne muffiny warzywne śniadanie

Muffiny jajeczne z warzywami

Muffiny jajeczne z warzywami – świetny pomysł na wykorzystanie „zalegających” produktów w lodówce. Ja wykorzystałam marchew, paprykę, szczypiorek i starty parmezan. Można dodać dowolne składniki. Przepis jest banalnie prosty w wykonaniu, a muffiny zachwycają zapachem i smakiem 😉

Zapraszam do przepisu 🙂

Składniki na 6 muffin:

  • 3 jaja,
  • 1/2 marchewki startej na małych oczkach,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • 1/2 papryki pokrojonej w drobną kosteczkę,
  • szczypta pieprzu i soli himalajskiej,
  • łyżka startego parmezanu.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki połączyć, wymieszać.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.

Masę jajeczną przełożyć do formy na muffiny. Piec przez 15 minut.

 

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ