Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

18.5.2021

Pomysł na pyszny obiad w 20 minut

Składniki na 1 porcję:

  • szklanka suchego makaronu spaghetti,
  • 1/2 cukinii,
  • 1/4 czerwonej papryki,
  • ząbek czosnku,
  • 1/2 opakowania wędzonego tofu,
  • 3 łyżki oliwy,
  • łyżeczka sosu sojowego ciemnego,
  • pieprz,
  • papryka wędzona mielona,
  • jajko,
  • pietruszka natka.

Przygotowanie👩‍🍳:

Makaron ugotuj al dente. Paprykę pokrój w drobną kosteczkę, cukinię obierz za pomocą obieraczki w plastry, tofu pokrój w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, sos sojowy, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę z cukinią i pokrojone tofu. Całość smaż przez chwilę, mieszając w sosie.
Ugotowany makaron odcedź i dodaj do warzyw na patelni. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj jajko i jeszcze raz przemieszaj. Po ok. 2 minutach zdejmij z ognia i przełóż na talerz. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ