9.9.2020 awokado brokuł feta kolacja sałatka sałatki śniadanie
Sałatka z brokułem i awokado
Moje ulubione połączenie – brokuły i ser feta, do tego awokado i orzechowa posypka – czego chcieć więcej? 😉
Pożywna i sycąca, świetnie sprawdzi się na śniadanie czy kolację.
Łapcie przepis:)
Składniki na 2 porcje:
- 400 g różyczek brokułu,
- 300 g wody,
- 240 g (1 sztuka) dojrzałego awokado,
- 200 g sera feta,
- 10 g orzechów laskowych/ włoskich,
- kilka listków świeżej bazylii,
- oliwa z oliwek do polania potrawy.
Sposób przygotowania:
Brokuły ugotować na parze lub w wodzie do miękkości. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Ser feta pokroić w kosteczkę. Orzechy zmielić lub pokruszyć, dodać do nich posiekaną bazylię, wymieszać.
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i skropić oliwą z oliwek.
Gotowe!
Brak komentarzy