Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

9.9.2020 awokado brokuł feta kolacja sałatka sałatki śniadanie

Sałatka z brokułem i awokado

Moje ulubione połączenie – brokuły i ser feta, do tego awokado i orzechowa posypka – czego chcieć więcej? 😉

Pożywna i sycąca, świetnie sprawdzi się na śniadanie czy kolację.

Łapcie przepis:)

Składniki na 2 porcje:

  • 400 g różyczek brokułu,
  • 300 g wody,
  • 240 g (1 sztuka) dojrzałego awokado,
  • 200 g sera feta,
  • 10 g orzechów laskowych/ włoskich,
  • kilka listków świeżej bazylii,
  • oliwa z oliwek do polania potrawy.

Sposób przygotowania:

Brokuły ugotować na parze lub w wodzie do miękkości. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Ser feta pokroić w kosteczkę. Orzechy zmielić lub pokruszyć, dodać do nich posiekaną bazylię, wymieszać.

Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i skropić oliwą z oliwek.

Gotowe!

 

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ