Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

28.10.2020 burak burrata cieciorka sałatka

Sałatka z burakiem, burratą i pieczoną ciecierzycą

Burrata, próbowaliście tego sera? Jest pyszny😁 Zawiera w środku śmietankę, która rozpływa się w ustach, do tego burak, awokado i pieczona ciecierzyca😍😍 Mężulek jadł aż mu się uszy trzęsły😉
W sałatkach lubię to, że są proste w przygotowaniu i nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych👩‍🍳👨‍🍳 Wystarczy połączyć ulubione składniki lub to, co mamy w lodówce i pyszny posiłek gotowy😊🤤

Łapcie przepis na 2 porcje👇:

  • Garść rukoli lub roszponki,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 1 burak,
  • 1 dojrzałe awokado,
  • 2 garście gotowanej lub konserwowej ciecierzycy,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1/2 łyżeczki octu balsamicznego,
  • ząbek czosnku,
  • przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, sól, słodka papryką, kurkuma.

Sposób przygotowania👨‍🍳👩‍🍳:

Buraka obrać, umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Ugotować na parze lub upiec w piekarniku. Ciecierzycę przyprawić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C z termoobiegiem przez 15 – 20 minut. Rukolę wyłożyć na talerz, dodać pokrojone awokado, ogórki i plastry ugotowanego / upieczonego buraka i upieczoną ciecierzycę. Całość polać oliwą i octem balsamicznym. Na środek wyłożyć burratę😋😁
Smacznego! 🙃

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ