8.2.2020 awokado groszek kolacja makaron obiad Pesto
Makaron z zielonego groszki z awokado i szynką parmeńską
Potrawa bardzo prosta i szyba w przygotowaniu. Zawierająca mnóstwo dobrego tłuszczu, sycąca, świetna na obiad 🙂
Wartość odżywcza (1 porcja):
Energia 497 kcal; białko 27,1 g; tłuszcz 29 g; węglowodany 31,7 g; błonnik 6,2 g
Składniki:
- 1/2 dojrzałego awokado,
- 2 plasterki szynko parmeńskiej,
- 1 szklanka (110 g) ugotowanego makaronu z zielonego groszki (u mnie świderki),
- łyżeczka czarnego sezamu.
Składniki i sposób przygotowania domowego pesto z bazylii znajdziecie tutaj.
Przygotowanie:
Przygotować pesto. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Awokado umyć, osuszyć, obrać i pokroić w grube plastry. Szynkę porozdzielać na mniejsze kawałki. Ugotowany makaron polać łyżką pesto, dodać awokado i kawałki szynki. Całość posypać delikatnie podprażonym sezamem.
Gotowe! 🙂
Brak komentarzy