Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

8.2.2020 awokado groszek kolacja makaron obiad Pesto

Makaron z zielonego groszki z awokado i szynką parmeńską

Potrawa bardzo prosta i szyba w przygotowaniu. Zawierająca mnóstwo dobrego tłuszczu, sycąca, świetna na obiad 🙂

Wartość odżywcza (1 porcja):

Energia 497 kcal; białko 27,1 g; tłuszcz 29 g; węglowodany 31,7 g; błonnik 6,2 g

Składniki:

  • 1/2 dojrzałego awokado,
  • 2 plasterki szynko parmeńskiej,
  • 1 szklanka (110 g) ugotowanego makaronu z zielonego groszki (u mnie świderki),
  • łyżeczka czarnego sezamu.

Składniki i sposób przygotowania domowego pesto z bazylii znajdziecie tutaj.

Przygotowanie:

Przygotować pesto. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Awokado umyć, osuszyć, obrać i pokroić w grube plastry. Szynkę porozdzielać na mniejsze kawałki. Ugotowany makaron polać łyżką pesto, dodać awokado i kawałki szynki. Całość posypać delikatnie podprażonym sezamem.

Gotowe! 🙂

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ