Strona korzysta z plików cookies w celach określonych w polityce prywatności i cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu do cookies w Twojej przeglądarce.

OK
Logo

Smosarska

Zdjęcie w nagłówku strony

Przepis

Zdjęcie w nagłówku przepisu

22.8.2019 kasza kolacja Pesto

Pomysł na... kolację w 20 minut

Szybkie w przygotowaniu, smaczne i pożywne 🙂 Zapraszam do przepisu.

Składniki:

  • ser feta z mleka koziego/owczego,
  • czarne oliwki,
  • suszone pomidory,
  • kasza gryczana (u mnie prażona, może być też biała) 😊
  • pesto z bazylii,
  • garść rukoli,
  • koper.

Przygotowanie:

Kaszę ugotować w wodzie. Oliwki i suszone pomidory pokroić. Ugotowaną kaszę wymieszać z domowym pesto (przepis na pesto tutaj), dodać pokrojone oliwki i pomidory, rukolę, całość posypać posiekanym koperkiem i pokruszonym serem feta.

GOTOWE 😉

Dodaj komentarz

UMÓW WIZYTĘ